Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dvoubarevná cuketová buchta

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Dvoubarevná cuketová buchta - postup přípravy

Cukety mohou být skvělým základem pro velmi chutné buchty a zákusky. V receptu, který nám poskytla paní Vladimíra Bosáková, ze z nich dělá dvoubarevné těsto.

Ingredience pro:
1 porce

Na buchtu

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Cukety oloupejte, a pokud mají již ztvrdlá semena, odstraňte je. Poté je nastrouhejte na jemném struhadle. Do mísy s cuketou přidejte cukr, mouku, vejce, olej, prášek do pečiva a skořici a pečlivě promíchejte do hladkého těsta.

2. KROK

Plech si vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou, případně ho můžete vyložit pečícím papírem. Na plech pak nalijte polovinu těsta. Do druhé poloviny těsta dejte lžičku kakaa, promíchejte a nalijte ji na první.

3. KROK

Troubu rozehřejte na zhruba 180 °C a dejte buchtu péct. Pečte tak dlouho, dokud se těsto nepřestane lepit na špejli. Nechte buchtu vychladnout a poté ji potřete marmeládou a posypejte kokosem. Je možné na vrch nasypat také čokoládové hoblinky nebo ořechy, záleží jen na vás.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů