Dvoubarevné sušenky ke kávě - postup přípravy
Tyto neuvěřitelně lahodné sušenky se doslova rozplývají v ústech. Zamilují si je dospělí i děti.
Těsto
Zdobení
Vejce rozklepnete do větší mísy. Přidejte sůl, vanilkový cukr i cukr krupici a metličkou důkladně rozšlehejte. Za stálého šlehání přidejte i mléko a olej.
Do směsi přisypte mouku a lžičku kypřicího prášku. Pečlivě míchejte, dokud se všechny suroviny nespojí. Zpracujte hladké těsto.
Hotové hladké těsto rozdělte na dvě poloviny. Jednu nechte stranou a druhou smíchejte s kakaem. Opět důkladně propracujte. Polovinu těsta, která byla ponechána stranou, nakonec znovu propracujte s trochou mouky, aby získala správnou konzistenci.
Z těsta tvarujte kuličky a z těch poté vytvořte dlouhé tkaničky. Vždy dvě spojte do spirály. Z hotové spirály pak stočte šneky, které můžete posypat například čokoládovými pecičkami nebo jakýmkoliv jiným zdobením podle chuti. Hotové sušenky pečte v předehřáté troubě při teplotě 160 °C asi dvacet minut.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem