Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zázračný vaječný lektvar proti kašli

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut

Zázračný vaječný lektvar proti kašli - postup přípravy

Věděli jste, že existuje něco jako vaječný lektvar? Jeho účinky jsou skutečně ohromující. Dokáže zlikvidovat kašel, posílit imunitu a zbavit vás táhlých zdravotních potíží. Tento recept se předává z generace na generaci, a když se zeptáte vaší babičky, dost možná jej také bude znát. Vyzkoušejte i vy tento prastarý lék na nachlazení a vyhněte se zbytečnému braní komerčních léků.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Nejprve dejte vařit mléko na sporák. Je vhodné zahřívat jej postupně a po celou dobu míchat, aby se nepřipálilo. Ujistěte se také, že se vám na povrchu nevytvoří škraloup. Jakmile je mléko zahřáté, můžete jej přelít do hrnku. Následně do něj vmíchejte lžíci másla a medu a pořádně promíchejte, dokud se obojí zcela nerozpustí. Je pochopitelné, že na povrchu budou plavat mastné skvrny od másla, ale to není na škodu.

2. KROK

Nechte hrnek lehce vychladnout, než přidáte žloutek. V opačném případě by mohlo hrozit, že se srazí. Jakmile z hrnku již nejde pára, přidejte jeden žloutek a jedlou sodu a pečlivě prošlehejte vidličkou. Výsledkem by měl být hladký hustý nápoj.

3. KROK

Popíjejte pravidelně jednou denně, dokud potíže neodezní. Proč to funguje? To vlastně nikdo pořádně netuší. Jisté ale je, že se na sílu tohoto vaječného lektvaru se skutečně můžete spolehnout. Vejce tělu dodává potřebné vitamíny a minerály ve velmi koncentrované formě. V tomto nápoji navíc zůstanou zachovány na rozdíl od běžné tepelné úpravy, při které se řada důležitých živin ztrácí.

4. KROK

Med působí protizánětlivě a využívá se v léčbě zánětlivých stavů již celá staletí. Jeho pravidelná konzumace také posiluje imunitu a dodává tělu energii ve zdravé formě. Mléko příjemně prohřeje tělo a zasytí. Tento nápoj mohu pít bez potíží dospělí i děti, takže se nebojte jej nabídnout také svým blízkým.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů