Dvoubarevný nepečený dort „Zebra“ - postup přípravy
Většina lidí dostane jednou za čas chuť na něco, co si vytvoří sami doma. Problém však nastává ve chvíli, kdy například nevlastníte troubu, anebo pečení bytostně nesnášíte. Tento dvoubarevný nepečený dezert se hodí na každou příležitost a zvládnete jej i vy.
Těsto
Krém
Pro tento recept je lepší volit tmavé sušenky, jelikož budou více kontrastovat s krémem. Buďto ručně, anebo s pomocí mixéru je rozdrťte a přemístěte do hluboké mísy. V mikrovlnné troubě rozpusťte máslo a nalijte jej do mísy se sušenkami. Míchejte stěrkou, dokud nezískáte drobivé těsto, které ovšem bude dobře držet tvar, když jej zmáčknete v ruce.
Nachystejte si formu na dort a těsto do něj postupně přeneste. Prsty jej utlačte a zarovnejte dnem sklenice, aby bylo rovnoměrně rozprostřené. Nechejte jej odležet v lednici, dokud nepřipravíte krém.
Do větší misky nalijte mléko a začněte do něj postupně vmíchávat želatinový prášek. Nechejte odležet a do druhé mísy nalijte kondenzované mléko, přidejte smetanový sýr a vyšlehejte mixérem do hladké pasty. Poté přilijte smetanu ke šlehání, ještě jednou prošlehejte. Se šleháním ovšem nepřestávejte. Postupně do této směsi přilévejte rozpuštěnou želatinu. Krém rozdělte na dvě části a nalijte jej do dvou různých misek.
Jednu část nechejte beze změny, do té druhé přisypejte kakaový prášek. Zašlehejte jej mixérem a můžete se vrhnout na tvoření dezertu. Těsto vytáhněte z lednice a začněte na něj postupně nalévat obě náplně tak, abyste vytvořili „zebru“. Na povrch dortu nakreslete libovolné tvary, díky čemuž bude lépe vypadat. Nechejte v lednici na několik hodin a poté jej můžete vyjmout z formy a podávat. Dobrou chuť!