Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kaiserky z kynutého těsta s mákem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Kaiserky z kynutého těsta s mákem - postup přípravy

S tímto receptem podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem můžete mít čerstvé pečivo stále po ruce. Postup přípravy je velmi jednoduchý, rychlý a výsledek je dokonalý.

Ingredience pro:
8 kusů
+ -

Ingredience

Na potření a posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse smíchejte hladkou mouku s vlažným mlékem, olejem, třemi vejci, solí, krystalovým cukrem a kostkou droždí. 

2. KROK

Z ingrediencí vypracujte těsto, poprašte ho moukou a pod čistou utěrkou a na teplém místě ho nechte kynout 1 hodinu. 

3. KROK

Po této době těsto na pomoučeném vále znovu prohněťte a rozdělte ho na 8 stejných kusů. Z každého kousku vytvořte bochánek, do kterého udělejte na jeho povrchu drážky tak, jak je ukázáno ve videu níže. 

4. KROK

Poznámka: Bochánky pokládejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte je kynout dalších 20 minut.

5. KROK

Po vykynutí potřete povrch kaiserek rozšlehaným vejcem a posypte ho zrnky máku, který můžete nahradit kmínem nebo například sezamovými semínky či hrubou solí. Pečivo pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut. 

Poznámka: Před servírováním nechte kaiserky vychladnout.

6. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů