Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlá pizza z pánve z plátků bílého chleba či veky

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Rychlá pizza z pánve z plátků bílého chleba či veky - postup přípravy

Tento recept je velmi jednoduchý a jeho prostřednictvím si připravíte nejen skvělou snídani, ale také svačinu či večeři, která vám navíc pomůže se zbavit staršího chleba. Celá příprava pizzy by neměla zabrat více než 15 minut a suroviny pro její přípravu má obvykle každý z nás doma pro klasické vaření.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
  1. Do hluboké mísy rozklepněte vejce, přidejte sůl a pepř a následně mléko a důkladně promíchejte.
  2. Chléb nakrájejte na plátky a zbavte kůrky (alternativně lze nakrájet veku na plátky nebo rohlíky na kolečka).
  3. Připravte si pánev, nalijte na ní olej a nechte ho rozehřát.
  4. Mezi tím si klobásu nakrájejte na kolečka a rajče na plátky.
  5. Chleba obalte ve vaječné směsi.
  6. Na rozehřátý olej rozložte pečivo tak, aby vytvořilo spodní korpus pizzy.
  7. Zalijte smažící se pečivo zbytkem vaječné směsi a pánev přikryjte pokličkou.
  8. Cibulku si nasekejte na malé kousky a nastrouhejte sýr.
  9. Pečte, dokud povrch korpusu nezezlátne, následně sejměte pokličku a otočte jej.
  10. Rozetřete na povrchu korpusu kečup, rozložte na něj klobásu a rajčatové plátky.
  11. Na klobásu a rajčata nasypte cibulku, strouhaný sýr a dosolte a dopepřete.
  12. Přikryjte pánev opět pokličkou a nechte pizzu péct, dokud se sýr zcela nerozpustí.



Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů