Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Ostrokyselá pekingská polévka

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Ostrokyselá pekingská polévka - postup přípravy

Ostrokyselá, nebo také pekingská pikantní polévka je tradičním jídlem, které si nabízí každá asijská restaurace. Podle receptu z Youtube kanálu Recepty bez brepty si tuto skvělou polévku zvládnete připravit i doma, navíc bude lahodná i bez glutamátu a dalších umělých dochucovadel.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Alžběta Strouhová
1. KROK

Kuřecí prsa nakrájejte na drobné kostičky. Pálivou papričku nakrájejte na jemné kousky. Oloupanou mrkev a očištěný pórek nakrájejte na tenké nudličky.

2. KROK

Kuřecí prsa s nakrájenou papričkou osmahněte na rozpáleném oleji. K opečenému masu přidejte mrkev a pórek a restujte. Dle chuti dochuťte mletým chilli.

3. KROK

Orestovanou směs podlijte kuřecím vývarem a pomalu přiveďte k varu. Vařte asi 10 minut na mírném stupni.

4. KROK

Černé houby (někdy také zvané Jidášovo ucho) očistěte a nakrájejte na nudličky, tofu na drobné kostičky. Obojí přidejte do vroucí polévky.

5. KROK

Polévku dochuťte sójovou omáčkou a rýžovým octem. Vejce rozšlehejte a zavařte do polévky. Na zahuštění použijte solamyl rozmíchaný s vodou.

6. KROK

Přidejte nakládané sójové či mungo klíčky a nakládané bambusové výhonky. Před servírováním polévka posypte nahrubo nasekaným čerstvým koriandrem a jarní cibulkou.

7. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů