Eskymo dort s kokosovým krémem - postup přípravy
Eskymo dort se rozplývá na jazyku a obsahuje jemný krém s exotickou příchutí kokosu. Dezert je jednoduchý a skvěle se hodí jako sladká tečka po hlavním jídle.
Korpus
Krém
K navlhčení
Poleva
Zdobení
Vejce vyšlehejte se špetkou soli a za stálého šlehání do vajec přidejte cukr. Jakmile vznikne světlá pěna, vešlehejte do ní olej s mlékem a směs mouky, kakaa a kypřicího prášku do pečiva.
Tip: Suché ingredience předem prosejte a přidejte je do těsta nadvakrát. Díky tomu v těstu nevzniknou hrudky.
Těsto vlijte do dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25 minut.
Mezitím, co se korpus peče, připravte krém. V rendlíku smíchejte cukr s mlékem a nechte ho rozpustit. Asi za 2 minuty do směsi vmíchejte strouhaný kokos a směs vanilkového pudinku v prášku s mlékem.
Pokračujte ve vaření další 2–3 minuty, do zhoustnutí. Krém následně přendejte do jiné mísy, kde ho přikryjte potravinovou fólií a nechte volně vychladnout.
Tip: Aby na krému nevznikl škraloup, fólií na něj položte tak, aby se ho přímo dotýkala.
Upečený korpus vyjměte z dortového ráfku a nechte ho volně chladnout. Poté pokračujte s přípravou krému. Smetanu vyšlehejte dotuha a poté ji vmíchejte do krému.
Korpus vraťte do dortového ráfku a navlhčete ho trochou mléka. Poté ho pokryjte krémem a připravte polevu. Čokoládu smíchejte se smetanou a rozpusťte ji ve vodní lázni.
Polevou polijte Eskymo dort, který přikryjte potravinovou fólií a vložte do lednice na 3 hodiny.
Tip: Vychlazený dezert ozdobte strouhaným kokosem a servírujte ho nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Deliziose ricette di Katrine