Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Eskymo dort s kokosovým krémem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 28 minut

Eskymo dort s kokosovým krémem - postup přípravy

Eskymo dort se rozplývá na jazyku a obsahuje jemný krém s exotickou příchutí kokosu. Dezert je jednoduchý a skvěle se hodí jako sladká tečka po hlavním jídle.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Korpus

Krém

K navlhčení

Poleva

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte se špetkou soli a za stálého šlehání do vajec přidejte cukr. Jakmile vznikne světlá pěna, vešlehejte do ní olej s mlékem a směs mouky, kakaa a kypřicího prášku do pečiva. 

2. KROK

Tip: Suché ingredience předem prosejte a přidejte je do těsta nadvakrát. Díky tomu v těstu nevzniknou hrudky. 

3. KROK

Těsto vlijte do dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25 minut. 

4. KROK

Mezitím, co se korpus peče, připravte krém. V rendlíku smíchejte cukr s mlékem a nechte ho rozpustit. Asi za 2 minuty do směsi vmíchejte strouhaný kokos a směs vanilkového pudinku v prášku s mlékem. 

5. KROK

Pokračujte ve vaření další 2–3 minuty, do zhoustnutí. Krém následně přendejte do jiné mísy, kde ho přikryjte potravinovou fólií a nechte volně vychladnout. 

Tip: Aby na krému nevznikl škraloup, fólií na něj položte tak, aby se ho přímo dotýkala.

6. KROK

Upečený korpus vyjměte z dortového ráfku a nechte ho volně chladnout. Poté pokračujte s přípravou krému. Smetanu vyšlehejte dotuha a poté ji vmíchejte do krému. 

7. KROK

Korpus vraťte do dortového ráfku a navlhčete ho trochou mléka. Poté ho pokryjte krémem a připravte polevu. Čokoládu smíchejte se smetanou a rozpusťte ji ve vodní lázni. 

8. KROK

Polevou polijte Eskymo dort, který přikryjte potravinovou fólií a vložte do lednice na 3 hodiny. 

Tip: Vychlazený dezert ozdobte strouhaným kokosem a servírujte ho nakrájený na kousky.

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů