Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hovězí pepřenka s bramborem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Hovězí pepřenka s bramborem - postup přípravy

Pepřenka neboli hovězí v pepřové omáčce je jednoduchý pokrm, který je vhodný ke každodenní rodinné večeři i na nedělní stůl. Plátky masa v tmavé pikantní omáčce se perfektně hodí k opečenému bramboru, anebo i k rýži nebo těstovinám. O svůj ověřený recept se s námi podělila paní Ilona Šimůnková.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Brambory ve slupce důkladně vydrbejte a v mírně osolené vodě je uvařte doměkka. Uvařené brambory nechte vychladnout.

2. KROK

Cibulku osmažte v hrnci na troše oleje dozlatova. Mezitím naklepejte maso, podle chuti osolte a hojně opepřete. Když je cibulka zlatavá, vhoďte maso do hrnce a nechte ho po obou stranách zatáhnout a mírně zezlátnout. Podlijte trochou vody nebo vývaru a pod pokličkou duste, dokud není měkké.

3. KROK

Jakmile je maso podle vašich představ, odstraňte pokličku a nechte odpařit přebytečnou vodu. Trochu šťávy odeberte stranou a rozmíchejte v ní jednu lžíci hladké mouky a touto „záklechtkou“ zahustěte omáčku v hrnci. Pokud by se vytvořily hrudky, vyjměte maso a omáčku promixujte tyčovým mixérem. Podle chuti ji pak dosolte a případně dopepřete a ještě chvilku provařte. Na pánvi rozehřejte trochu másla a orestujte na něm brambory ze všech stran dozlatova. Hotové maso podávejte spolu s orestovaným bramborem a posypané jemně nasekanou jarní cibulkou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů