Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Koláče z kynutého těsta se 3 druhy náplní

4,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 46 minut

Koláče z kynutého těsta se 3 druhy náplní - postup přípravy

Připravte si koláče z kynutého těsta podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou. Pochutnáte si tak na dezertu s tvarohovou, povidlovou a makovou náplní.

Ingredience pro:
22 kusů
+ -

Těsto

Na potření

Povidlová náplň

Maková náplň

Tvarohová náplň

Drobenka

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Oba druhy mouky smíchejte s máslem, vejcem, citronovou kůrou a moučkovým cukrem. V samostatné misce smíchejte mléko s droždím a směs nechte 10–15 minut reagovat. 

2. KROK

Vzniklý kvásek vmíchejte do připraveného základu a z ingrediencí uhněťte těsto. To zakryjte a nechte kynout 45 minut na teplém místě. Nyní si připravte náplně. 

3. KROK

Tvaroh smíchejte s vaječným žloutkem, cukrem a náplň odložte bokem. Do druhé misky si  nachystejte povidla. Makovou náplň vložte do třetí misky. Připravíte ji tak, že mléko s mákem povaříte 10 minut a poté směs ochutíte cukrem. 

4. KROK

Vykynuté těsto znovu prohněťte a rozdělte ho na dvě části. První část rozdělte na 10 stejných kousků, z kterých vytvořte placičky o tloušťce přibližně 1 cm. 

5. KROK

Placičky vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a v jejich středu vytvořte důlek. Okraje těsta potřete rozšlehaným vejcem a důlky střídavě naplňte připravenými náplněmi. 

6. KROK

Na závěr naplněné kousky těsta posypte drobenkou, vytvořenou smícháním polohrubé mouky, moučkového cukru a změklého másla. 

Poznámka: Postup opakujte také se zbytkem ingrediencí.

7. KROK

Koláče z kynutého těsta pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 17–18 minut. 

Tip: Před pečením můžete okraje těsta pomazat směsí rozpuštěného másla a rumu.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů