Koláče z kynutého těsta se 3 druhy náplní - postup přípravy
Připravte si koláče z kynutého těsta podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou. Pochutnáte si tak na dezertu s tvarohovou, povidlovou a makovou náplní.
Těsto
Na potření
Povidlová náplň
Maková náplň
Tvarohová náplň
Drobenka
Oba druhy mouky smíchejte s máslem, vejcem, citronovou kůrou a moučkovým cukrem. V samostatné misce smíchejte mléko s droždím a směs nechte 10–15 minut reagovat.
Vzniklý kvásek vmíchejte do připraveného základu a z ingrediencí uhněťte těsto. To zakryjte a nechte kynout 45 minut na teplém místě. Nyní si připravte náplně.
Tvaroh smíchejte s vaječným žloutkem, cukrem a náplň odložte bokem. Do druhé misky si nachystejte povidla. Makovou náplň vložte do třetí misky. Připravíte ji tak, že mléko s mákem povaříte 10 minut a poté směs ochutíte cukrem.
Vykynuté těsto znovu prohněťte a rozdělte ho na dvě části. První část rozdělte na 10 stejných kousků, z kterých vytvořte placičky o tloušťce přibližně 1 cm.
Placičky vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a v jejich středu vytvořte důlek. Okraje těsta potřete rozšlehaným vejcem a důlky střídavě naplňte připravenými náplněmi.
Na závěr naplněné kousky těsta posypte drobenkou, vytvořenou smícháním polohrubé mouky, moučkového cukru a změklého másla.
Poznámka: Postup opakujte také se zbytkem ingrediencí.
Koláče z kynutého těsta pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 17–18 minut.
Tip: Před pečením můžete okraje těsta pomazat směsí rozpuštěného másla a rumu.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou