Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jahodové řezy s krémem a želatinou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Jahodové řezy s krémem a želatinou - postup přípravy

Z úrody jahod můžete udělat jemné řezy na piškotovém těstě s tvarohovým krémem a zalité želatinou. Recept na vynikající dezert nám poskytla paní Vladimíra Bosáková.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Rozklepněte vejce a oddělte bílky od žloutků. Do mísy dejte žloutky a cukr a vyšlehejte je do pěny. Přidejte 6 lžic horké vody, mouku, prášek do pečiva a strouhanou citronovou kůru. Vymíchejte hladké těsto. Z bílků ušlehejte pevný sníh a opatrně ho vmíchejte do těsta, aby zůstalo nadýchané.

2. KROK

Větší plech vyložte pečicím papírem a nalijte na něj těsto. Vložte ho do předem vyhřáté trouby na 150 °C a pečte piškot dorůžova.

3. KROK

Z tvarohu, zakysané smetany, vanilkového cukru a moučkového cukru připravte krém a natřete ho na vychladlý piškot. Na krém vyskládejte očištěné čerstvé jahody. Poté svařte podle návodu 2 balení želatiny, nalijte ji na ovoce a nechte vše ztuhnout. Řezy podávejte nejlépe vychlazené.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů