Domácí Míša řezy

i Zdroj fotografie: Lucie Dolejší
i Zdroj fotografie: Lucie Dolejší
ČAS PŘÍPRAVY
270 minut
ČAS VAŘENÍ
10 minut
NÁROČNOST
Snadná

Domácí Míša řezy - postup přípravy

Zejména vaše děti ocení, když se je rozhodnete pohostit těmito Míša řezy podle paní Lucie Dolejší. Můžete je navíc obohatit i o nové zkušenosti a přizvat si je na pomoc s pečením, na výsledek se poté budou těšit o to víc. A pokud máte chuť si je patřičně vyšperkovat, nebojte se navrch dezertu přidat nakrájené čerstvé ovoce, například jahody.
1. KROK

Rozklepněte všechna vejce a oddělte bílky od žloutků. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Poté vyšlehejte žloutky s moučkovým cukrem. Následně k nim přidejte rostlinný olej. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a výslednou směs zašlehejte do žloutků.

2. KROK

Přidejte kakaový prášek a nakonec do žloutkového těsta jemně vmíchejte vyšlehaný sníh. Plech na pečení vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou. Těsto na něj rovnoměrně rozprostřete a dejte ho do trouby předehřáté na 180 stupňů péct na 10 minut.

3. KROK

Po dopečení těsto nechejte vychladnout a mezitím se vrhněte na přípravu krému. Do mísy dejte tvaroh, změklé máslo a cukr a vše společně vyšlehejte do krémové konzistence. Hotový krém poté rovnoměrně naneste na těsto. Dezert dejte ztuhnout do lednice alespoň na hodinu.

4. KROK

Čokoládu poté nechejte rozpustit ve vodní lázni a přimíchejte do ní smetanu. Vymíchejte do hladké konzistence. Výslednou polevu nalijte na krém a hotové řezy nechejte zatuhnout v lednici alespoň na pár hodin, nejlépe však přes noc. Poté můžete podávat, dobrou chuť!

Galerie

Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 248 hlasů
Nahlásit chybu
149 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt