Domácí Míša řezy - postup přípravy
Zejména vaše děti ocení, když se je rozhodnete pohostit těmito Míša řezy podle paní Lucie Dolejší. Můžete je navíc obohatit i o nové zkušenosti a přizvat si je na pomoc s pečením, na výsledek se poté budou těšit o to víc. A pokud máte chuť si je patřičně vyšperkovat, nebojte se navrch dezertu přidat nakrájené čerstvé ovoce, například jahody.Rozklepněte všechna vejce a oddělte bílky od žloutků. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Poté vyšlehejte žloutky s moučkovým cukrem. Následně k nim přidejte rostlinný olej. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a výslednou směs zašlehejte do žloutků.
Přidejte kakaový prášek a nakonec do žloutkového těsta jemně vmíchejte vyšlehaný sníh. Plech na pečení vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou. Těsto na něj rovnoměrně rozprostřete a dejte ho do trouby předehřáté na 180 stupňů péct na 10 minut.
Po dopečení těsto nechejte vychladnout a mezitím se vrhněte na přípravu krému. Do mísy dejte tvaroh, změklé máslo a cukr a vše společně vyšlehejte do krémové konzistence. Hotový krém poté rovnoměrně naneste na těsto. Dezert dejte ztuhnout do lednice alespoň na hodinu.
Čokoládu poté nechejte rozpustit ve vodní lázni a přimíchejte do ní smetanu. Vymíchejte do hladké konzistence. Výslednou polevu nalijte na krém a hotové řezy nechejte zatuhnout v lednici alespoň na pár hodin, nejlépe však přes noc. Poté můžete podávat, dobrou chuť!
