Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí Míša řezy

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 270 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Domácí Míša řezy - postup přípravy

Zejména vaše děti ocení, když se je rozhodnete pohostit těmito Míša řezy podle paní Lucie Dolejší. Můžete je navíc obohatit i o nové zkušenosti a přizvat si je na pomoc s pečením, na výsledek se poté budou těšit o to víc. A pokud máte chuť si je patřičně vyšperkovat, nebojte se navrch dezertu přidat nakrájené čerstvé ovoce, například jahody.

Ingredience pro:
1 porce

Těsto

Krém

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Rozklepněte všechna vejce a oddělte bílky od žloutků. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Poté vyšlehejte žloutky s moučkovým cukrem. Následně k nim přidejte rostlinný olej. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a výslednou směs zašlehejte do žloutků.

2. KROK

Přidejte kakaový prášek a nakonec do žloutkového těsta jemně vmíchejte vyšlehaný sníh. Plech na pečení vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou. Těsto na něj rovnoměrně rozprostřete a dejte ho do trouby předehřáté na 180 stupňů péct na 10 minut.

3. KROK

Po dopečení těsto nechejte vychladnout a mezitím se vrhněte na přípravu krému. Do mísy dejte tvaroh, změklé máslo a cukr a vše společně vyšlehejte do krémové konzistence. Hotový krém poté rovnoměrně naneste na těsto. Dezert dejte ztuhnout do lednice alespoň na hodinu.

4. KROK

Čokoládu poté nechejte rozpustit ve vodní lázni a přimíchejte do ní smetanu. Vymíchejte do hladké konzistence. Výslednou polevu nalijte na krém a hotové řezy nechejte zatuhnout v lednici alespoň na pár hodin, nejlépe však přes noc. Poté můžete podávat, dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů