Hovězí guláš bez zahušťování - postup přípravy
Pokud se zeptáte, co je nejlepšího na hovězím guláši, dozvíte se, že úplně vše. Jakožto klasické hospodské jídlo se těší nevídané oblibě a ve variantě bez zahušťování moukou je vlastně v zásadě zdravým pokrmem. Svůj osvědčený recept na něj s námi sdílela paní Ilona Šimůnková.
Ingredience
Hovězí maso nakrájejte na kostky. Cibuli oloupejte a v hrnci s trochou rostlinného oleje ji osmahněte do zlatohněda. Přidejte maso a nechte ho ze všech stran zatáhnout. Podle chuti posypejte solí, mletým černým pepřem a sladkou paprikou. Vše nechte chvilku restovat, aby se paprika zasmažila.
Ke gulášovému základu přidejte rajčatový protlak, bobkový list a nové koření, podlijte guláš trochou vody a zpola zakrytý duste, dokud maso úplně nezměkne. Papriku nakrájejte na tenké, kratší nudličky a asi v polovině vaření je přihoďte do hrnce s gulášem. Jakmile maso změkne, guláš je hotov. Podávejte ho s knedlíkem, těstovinami, anebo s čerstvým pečivem.