Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí flíčky se zelím a uzeným masem

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Domácí flíčky se zelím a uzeným masem - postup přípravy

Někdo jim říká falešné halušky, někdo prostě flíčky, faktem ale je, že jsou neskutečně chutné a přitom docela snadné a levné. Svůj osvědčený domácí recept na ně s námi sdílela paní Ilona Šimůnková.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Na flíčky

Na zelí

Na maso

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Pro přípravu flíčků smíchejte polohrubou mouku s vejcem a špetkou soli. Pokud se těsto příliš lepí, nařeďte jej trochou vody a vypracujte elastické těsto. Rozválejte ho na velkou a tenkou placku, kterou rozkrájejte na čtverečky. Ty poté vsypte do hrnce s osolenou vroucí vodou a nechte je povařit doměkka. Po uvaření je sceďte.

2. KROK

Kysané zelí slijte z nálevu, vyždímejte ho a pokrájejte na kratší kousky. V hrnci zpěňte na sádle či rostlinném oleji cibulku, přihoďte na ni zelí, podlijte jej trochou vody, přidejte špetku soli a kmínu a pod pokličkou ho nechte dusit doměkka. Před dovařením k zelí přidejte najemno nastrouhaný syrový brambor a pokračujte ve vaření, dokud se brambor nerozpadne a zelí se jím krásně nezahustí.

3. KROK

Nakonec připravte maso. Uzenou krkovičku nakrájejte na menší kostky. V pánvi rozehřejte kousek sádla nebo oleje a nechte na něm zesklovatět nadrobno nasekanou cibuli. Přidejte pokrájené maso a společně nechte smažit, dokud maso nezíská vámi požadovanou měkkost a barvu.

4. KROK

Hotové flíčky promíchejte s dušeným zelím a rozdělte je na talíře. Navrch každého přisypejte dávku osmažených kostiček uzené krkovičky s cibulkou a podávejte.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů