Hovězí kýta na česneku s rýží - postup přípravy
Milovníci česneku a hovězího si přijdou na své, až vyzkouší tento jednoduchý recept z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Pokud nemáte v oblibě rýži, nahraďte ji houskovým knedlíkem, těstovinami nebo čerstvě upečeným chlebem.
Maso
Očistěte cibuli a česnek a nakrájejte je na drobné kostičky. Maso omyjte pod tekoucí vodou, osušte a zbavte nejedlých částí, jako jsou třeba blány. Připravené maso nakrájejte na větší kostky a dejte do mísy. Do masa přidejte hořčici, zaprašte ho hladkou moukou a dochuťte solí a pepřem.
Maso důkladně promíchejte a zprudka orestujte na pánvi s rozpáleným olejem. Restujte do té doby, dokud se maso úplně nezatáhne, a poté přidejte cibuli. Opět zarestujte a přidejte česnek, který restujte jen chvíli, aby nezhořkl.
Maso přendejte do hrnce, přidejte kmín a hořčici, zalijte ho vývarem a vše společně promíchejte. Pod poklicí vařte maso doměkka asi 1,5–2 hodiny na mírném plameni.
Pokud je omáčka příliš řídká, zahustěte ji rozmíchanou moukou v troše vody a ještě ji důkladně provařte. Milovníci česneku ji mohou úplně na závěr dochutit jedním prolisovaným stroužkem česneku.
Hotové hovězí na česneku podávejte s vařenou rýží posypanou nasekanou čerstvou petrželkou. Případně ji můžete servírovat i s houskovým či bramborovým knedlíkem nebo krajícem chleba.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem