Hovězí maso na pepři - postup přípravy
Velmi jednoduchý pokrm, který ale chutná luxusně – hovězí na pepři podle receptu od paní Ilony Šimůnkové neudělá ostudu ani před náročnou návštěvou. Nejlépe chutná s rýží nebo s domácím houskovým knedlíkem.
Ingredience
Očistěte dvě velké cibule, nasekejte je nadrobno a nechte je osmahnout na sádle hodně dotmava. Slaninu nakrájejte nadrobno a přidejte ji do hrnce k restované cibuli.
Hovězí maso nakrájejte na kostky a nechte je zprudka zatáhnout v hrnci s cibulí a slaninou. Vše osolte a výrazně opepřete, nechte krátce orestovat a podlijte hovězím vývarem nebo vodou. Přiklopte hrnec pokličkou a nechte maso dusit, dokud nezměkne.
Oloupejte jeden nebo dva stroužky česneku a hranou nože je utřete se solí. Touto směsí a případně ještě pepřem či jiným oblíbeným kořením dochuťte. Omáčku již není třeba zahušťovat. Servírujte s vařenou rýží či houskovým knedlíkem.