Hovězí maso se zeleninou a brambory z jedné pánve - postup přípravy
Nic nemá na ten pocit, když si sami dokážete uvařit lahodný pokrm na přání. Tento se může zdát na první pohled náročný, má ovšem velkou výhodu. Všechno totiž připravujete v jedné pánvi, což znamená žádné špinavé nádobí navíc.
Ingredience
Hovězí maso nakrájejte na kostičky. Na pánvi rozpalte olivový olej a maso dejte opékat na 5 minut z obou stran na silném ohni. Cibuli oloupejte a pokrájejte na proužky, přihoďte ji smažit do pánve na 6 minut. Mezitím oloupejte mrkev, nakrájejte ji na kolečka a po daných 6 minutách vhoďte do pánve. Smažte dalších 6 minut.
Papriky vykrojte, zbavte jadřince a semínek a nakrájejte na kolečka. Rajčátka rozkrojte na poloviny a přidejte je do pánve k masu. Po 4 minutách je okořeňte koriandrem, mletou paprikou, solí, černý pepř a důkladně promíchejte. Zalijte vodou, přiklopte pokličkou a nechejte vařit 30 minut.
Po půl hodině do směsi ponořte oloupané brambory vcelku, naskládejte na ni nakrájené papriky a přidejte jednu chilli papričku (kdo nemá rád ostré pokrmy, může vynechat). Přikryjte pokličkou a vařte dalších 80 minut. Ke konci odeberte chilli papričku a zasypejte pokrm jemně nasekanou petrželkou. Důkladně promíchejte a máte hotovo, můžete okamžitě servírovat. Dobrou chuť!