Hovězí maso v žampionové omáčce - postup přípravy
Když cokoliv zalijete smetanou, prostě to nemůže dopadnout špatně. Vyzkoušejte oblíbený recept paní Ilony Šimůnkové, která smetanou tentokrát zalila hovězí maso a žampiony, které na talíři doplnila kupovanými bramborovými gnocchi, a byla z toho náramná dobrota.
Ingredience
Hovězí maso nakrájejte na menší kousky. Cibuli oloupejte a nasekejte nadrobno. V pánvi rozehřejte rostlinný olej a osmahněte na něm cibulku do sytě zlatavé barvy. Přihoďte na kostky pokrájené maso, nechte ho ze všech stran zatáhnout, přidejte sůl a pepř a podlijte trochou vody. Promíchejte, pánev přiklopte pokličkou a nechte její obsah dusit, dokud maso úplně nezměkne.
Žampiony očistěte a nakrájejte je na menší kousky. Když je maso měkké, přihoďte je do pánve a nechte dále vařit, dokud nezměknou. Nakonec omáčku zjemněte plnotučnou smetanou a odstavte ze sporáku.
Bramborové gnocchi uvařte v osolené vodě doměkka. Sceďte je, nechte okapat a podávejte je spolu s připravenou smetanovou omáčkou s hovězím masem.