Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sekaná s houbami a mozzarellou

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Sekaná s houbami a mozzarellou - postup přípravy

Máte rádi sekanou? Pokud ano, pak pro vás máme skvělý recept na jednu domácí pečenou sekanou, která je doplněná o voňavé houby a zjemněná strouhaným sýrem a mozzarellou. Je to něco, co jste nejspíš ještě nikdy nejedli, ale kombinace je to chuťově až neuvěřitelně vyladěná. Pokud máte chuť si v kuchyni trochu zaexperimentovat, pak tohle je ten pravý recept, který k tomu budete potřebovat.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Čerstvé houby očistěte a umyjte a nakrájejte je na malé kostky. Pokud máte sušené, spařte je vroucí vodou a nechte je chvilku nabobtnat. Zelenou petrželku umyjte a papírovými utěrkami osušte a nasekejte na malé kousky.




Do hluboké mísy vložte oba druhy mletého masa. Přidejte k němu houby, strouhaný sýr a nasekanou petrželku, dochuťte solí a pepřem a důkladně promíchejte.

Připravte si obdélník z pečicího papíru a vyklopte na něj masovou hmotu. Tu pak rozprostřete do velké obdélníkové placky tak, aby okraje papíru zůstaly volné. Mozzarellu, pokud máte větší kus, nakrájejte na menší kousky. Pokud máte malé kuličky, stačí je přepůlit. Kousky sýra pak vyskládejte doprostřed masového plátu. Ten pak s pomocí papíru zarolujte do těsného válečku a okraje papíru zajistěte nití, aby se balíček nerozbaloval. Lepší je použít dvě až tři vrstvy papíru.

Zapněte troubu na 180 stupňů Celsia. Připravenou sekanou vložte do zapékací mísy nebo na plech a dejte do trouby péct po dobu kolem 45 až 50 minut.

Po dopečení vyjměte sekanou z trouby, nechte ji úplně vychladnout a pak ji vložte na 2 až 3 hodiny do lednice. Podávejte s chlebem a hořčicí či s čerstvým zeleninovým salátem.

Poznámka:

Důležité je do masové hmoty nepřidávat žádná vejce, strouhané brambory ani strouhanku. Aby byla struktura masa dostatečně homogenní, je důležité také těsto řádně propracovat rukama, nejlépe po dobu kolem 5 minut.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů