Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí kousky s lečem na cibulce

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Kuřecí kousky s lečem na cibulce - postup přípravy

Inspirujte se velmi rychlým a jednoduchým receptem na kuřecí kousky s lečem podle paní Marie Kopalové. Přípravu pokrmu zvládnou i začátečníci a nemusí se ho bát ani dietáři. Jídlo je lehké a díky přidané zelenině výživné.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Ingredience

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve v osolené vodě vařte 15–20 minut důkladně propranou rýži, kterou následně sceďte. 

Tip: Místo rýže můžete použít jinou oblíbenou přílohu, jako je například kuskus, ale také třeba oblíbené pečivo.

2. KROK

Cibuli nakrájejte nadrobno a na rozpáleném oleji ji smažte 4 minuty, do zlatova. Mezitím nakrájejte na kousky kuřecí maso, které k cibuli přidejte. 

3. KROK

Maso ochuťte solí, pepřem, ingredience důkladně promíchejte a pod pokličkou jej, na mírném ohni, duste přibližně 10 minut. Zatím spařte rajčata, sundejte z nich slupku a nakrájejte je na kousky. 

4. KROK

Na kousky nakrájejte také omytou papriku, z které jste odstranili semeník a vmíchejte ji do směsi v hrnci s masem. Duste přibližně 2 minuty a do směsi přimíchejte rajčata. 

5. KROK

Do pokrmu vmíchejte kečup a sójovou omáčkou. Vařte ještě 1 minutu a hotové kuřecí kousky s lečem servírujte s rýží. 

Poznámka: Místo kečupu můžete použít rajčatový protlak.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů