Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hovězí na žampionech

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 135 minut

Hovězí na žampionech - postup přípravy

Hovězí na žampionech podle receptu, který zveřejnil na Youtube kanál Recepty bez brepty, je veskrze snadné jídlo, které hravě zvládne i začátečník. Chutnat ale bude vždycky jako z drahé restaurace.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Čerstvé žampiony rozkrájejte na poloviny a očištěnou cibuli nakrájejte na hrubé půlkulaté proužky. Hovězí maso nakrájejte na větší kostky, které osolte, opepřete a okmínujte.

2. KROK

V pánvi rozehřejte vrstvu rostlinného oleje a vložte do něj maso, které nechte ze všech stran zatáhnout. K masu přidejte cibuli a pokračujte v restování, dokud nezměkne a nezačne zlátnout.

3. KROK

Nakonec přihoďte žampiony, nechte je chvilku restovat a vše podlijte asi půl litrem vody nebo vývaru. Obsah pánve promíchejte, pánev přiklopte poklicí, stáhněte oheň na minimum a duste maso 2 hodiny.

4. KROK

Hotové hovězí na žampionech podávejte ideálně s opečenými brambory nebo bramborovými hranolky, tatarskou omáčkou a sázeným vejcem a podlité trochou vypečené šťávy.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů