Hovězí plátky ve vlastní šťávě s petrželkou - postup přípravy
Hovězí plátky ve vlastní šťávě jsou skvělou volbou pro každého, kdo ocení poctivé maso a snadnou přípravu. Pokrm vás potěší svou šťavnatostí a plnou chutí.
Základ
Zdobení
Hovězí maso naklepejte, obalte ho v mouce a vložte ho do pánve s rozpáleným olejem.
Tip: Maso naklepávejte přes fólii, která zmírní riziko porušení struktury masa a zabrání odstřikování šťávy do okolí.
Maso smažte 4 minuty z každé strany, dozlatova a poté ho ochuťte kořením Steak, pepřem a mletou sladkou paprikou.
Tip: Na maso můžete použít jiné oblíbené koření než je koření Steak.
Maso podlijte vodou, obraťte ho a vařte 1 hodinu pod pokličkou, doměkka.
Poznámka: Během vaření maso obraťte. Je-li to nutné přilijte více vody.
Hovězí plátky ve vlastní šťávě servírujte posypané nasekanou petrželkou a s omáčkou, která vznikla během vaření. K masu přidejte oblíbenou přílohu, jako je vařená rýže nebo brambory.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Prahnulo mi

