Hovězí se švestkami a bylinkami - postup přípravy
Pokud hledáte inspiraci na nedělní oběd, vyzkoušejte netradiční šťavnaté hovězí maso. Černý čaj a bylinky dodají masu neobvyklou chuť, kterou si okamžitě zamilujete.
Ingredience
Maso omyjte pod tekoucí vodou, očistěte ho a nakrájejte na větší kostky. Na pánvi rozehřejte rostlinný olej a maso opečte, dokud se nezatáhne. Tím zajistíte, že všechna šťáva zůstane uvnitř masa.
Cibuli očistěte a nakrájejte ji na drobné kostičky. Poté maso dochuťte solí, pepřem a důkladně vše promíchejte.
Papriku omyjte, zbavte ji semeníků a nakrájejte ji na větší kostky. Maso vyjměte z pánve a na zbylém tuku orestujte do zlatova cibuli.
Dejte maso zpět na pánev a zalijte ho silným černým čajem. Poté ho přiveďte k varu. Přidejte papriku, sušené švestky a směs důkladně promíchejte. Pánev zakryjte poklicí a maso duste do změknutí přibližně 40 minut.
Maso dochuťte sušeným koriandrem a opět vše promíchejte. Nakonec přisypte nasekanou čerstvou petrželku, promíchejte a můžete servírovat. Jako ideální přílohu zvolte bramborovou kaši.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.