Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hovězí se švestkami a bylinkami

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Hovězí se švestkami a bylinkami - postup přípravy

Pokud hledáte inspiraci na nedělní oběd, vyzkoušejte netradiční šťavnaté hovězí maso. Černý čaj a bylinky dodají masu neobvyklou chuť, kterou si okamžitě zamilujete.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Maso omyjte pod tekoucí vodou, očistěte ho a nakrájejte na větší kostky. Na pánvi rozehřejte rostlinný olej a maso opečte, dokud se nezatáhne. Tím zajistíte, že všechna šťáva zůstane uvnitř masa.

2. KROK

Cibuli očistěte a nakrájejte ji na drobné kostičky. Poté maso dochuťte solí, pepřem a důkladně vše promíchejte.

3. KROK

Papriku omyjte, zbavte ji semeníků a nakrájejte ji na větší kostky. Maso vyjměte z pánve a na zbylém tuku orestujte do zlatova cibuli.

4. KROK

Dejte maso zpět na pánev a zalijte ho silným černým čajem. Poté ho přiveďte k varu. Přidejte papriku, sušené švestky a směs důkladně promíchejte. Pánev zakryjte poklicí a maso duste do změknutí přibližně 40 minut.

5. KROK

Maso dochuťte sušeným koriandrem a opět vše promíchejte. Nakonec přisypte nasekanou čerstvou petrželku, promíchejte a můžete servírovat. Jako ideální přílohu zvolte bramborovou kaši.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů