Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zeleninová polévka se zelím a bramborami

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Zeleninová polévka se zelím a bramborami - postup přípravy

Připravte si výživnou polévku plnou vitamínů, která vám může pomoci rychle zhubnout a snížit hladinu cukru v krvi. Příprava je jednoduchá, rychlá a polévka vám v lednici vydrží i několik dní.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brambory oloupejte a nakrájejte je na kostičky. Vložte je do hrnce, zalijte je vodou a přiveďte k varu. Zatím si oloupejte a nahrubo nastrouhejte mrkev, kterou přidejte k bramborám a ingredience vařte dál na mírném ohni. 

2. KROK

Oloupejte a nadrobno nakrájejte také cibuli, kterou vmíchejte do polévky. Nyní na polovinu rozkrojte hlávkové zelí, z kterého odstraňte košťál a nakrájejte ho na malé kousky, které přidejte do hrnce. Vše vařte 7–10  minut. 

3. KROK

Nyní omyjte a nakrájejte dva řapíky celeru na drobné kousky a vmíchejte je do polévky, kterou osolte a ochuťte bazalkou. Polévku vařte pod pokličkou dalších 10 minut a nakrájejte si  červenou papriku bez semeníku, kterou rovněž vsypte do hrnce.

Tip: Kdo má rád pikantnější chuť, může polévku ochutit černým pepřem.

4. KROK

Nasekejte omytou petrželku a na závěr ji vmíchejte do polévky, kterou už dál nevařte. 

Poznámka: Zeleninovou polévku se zelím podávejte ihned horkou.

5. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: HotFood

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů