Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hranolky v těstíčku s šalotkovým dipem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 14 minut

Hranolky v těstíčku s šalotkovým dipem - postup přípravy

Máme pro vás tip na dobrotu, kterou můžete podávat jako lahůdku k pivu, až vás navštíví přátelé. Můžete si na ní ale pochutnat také doma s rodinou u televize. Usmažte si rychlé hranolky v těstíčku se skvělým dipem.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Hranolky

Dip

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brambory oloupejte a nakrájejte je na malé obdélníčky, které vložte do mísy, zalijte je studenou vodou a důkladně je propláchněte. Hranolky poté osušte čistou utěrkou a vsypte je zpět do mísy.

2. KROK

Syrové nakrájené brambory smíchejte s vejci, solí, česnekem, chilli, oreganem a moukou. V pánvi rozehřejte olej a hranolky v něm smažte 3–4 minuty na mírném ohni. Poté výkon zvyšte na nejvyšší stupeň a smažte je dalších 10 minut.

3. KROK

Tip: Usmažené kousky brambor odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.

4. KROK

Zatímco se brambory smaží, oloupejte a nakrájejte šalotku na drobné kousky a smíchejte ji s nakrájenými kapary, majonézou, kečupem, srirachou a pepřem. 

Poznámka: Hranolky v těstíčku podávejte společně s připraveným dipem. Chcete-li, můžete pokrm ozdobit nakrájenou pažitkou.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Essen Rezepte

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů