Hranolky v těstíčku s šalotkovým dipem - postup přípravy
Máme pro vás tip na dobrotu, kterou můžete podávat jako lahůdku k pivu, až vás navštíví přátelé. Můžete si na ní ale pochutnat také doma s rodinou u televize. Usmažte si rychlé hranolky v těstíčku se skvělým dipem.
Hranolky
Dip
Brambory oloupejte a nakrájejte je na malé obdélníčky, které vložte do mísy, zalijte je studenou vodou a důkladně je propláchněte. Hranolky poté osušte čistou utěrkou a vsypte je zpět do mísy.
Syrové nakrájené brambory smíchejte s vejci, solí, česnekem, chilli, oreganem a moukou. V pánvi rozehřejte olej a hranolky v něm smažte 3–4 minuty na mírném ohni. Poté výkon zvyšte na nejvyšší stupeň a smažte je dalších 10 minut.
Tip: Usmažené kousky brambor odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Zatímco se brambory smaží, oloupejte a nakrájejte šalotku na drobné kousky a smíchejte ji s nakrájenými kapary, majonézou, kečupem, srirachou a pepřem.
Poznámka: Hranolky v těstíčku podávejte společně s připraveným dipem. Chcete-li, můžete pokrm ozdobit nakrájenou pažitkou.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Essen Rezepte