Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Piškotový dortový korpus

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Piškotový dortový korpus - postup přípravy

Ráda byste experimentovala s dorty a hledáte snadný, rychlý a chutný recept na korpus, který byste na své experimenty mohla použít? Jeden takový recept pro vás máme. Je to snadný a rychlý, neuvěřitelně vzdušný a jemný piškotový korpus, který budete mít hotový za pouhých deset minut a navíc je velmi univerzální. Pokud chcete experimentovat s náplněmi nebo se zdobenými dorty, můžeme tento korpus vřele doporučit.

Ingredience pro:
5 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Do hluboké mísy rozklepněte všechna čtyři slepičí vajíčka, přidejte k nim cukr a elektrickým šlehačem vyšlehejte do pěny, až se cukr úplně rozpustí. Do našlehaného vajíčka po lžících a za stálého šlehání při nízké rychlosti přisypávejte mouku a přidejte i trochu horké vody.




Ze směsi zadělejte jednolité řidší těsto, ve kterém nesmějí zůstat žádné hrudky. Pokud se přeci jenom vytvoří, zbavte se jich pomocí ponorného tyčového mixéru.

Předehřejte si troubu na 180 stupňů Celsia. Připravte si dortovou formu, jejíž dno vyložte pečicím papírem, boční stěny vymažte tukem a vysypejte hrubou moukou nebo strouhankou.

Do formy nalijte polovinu těsta a povrch zasypejte skořicí. Pak dolijte zbývající těsto a formou párkrát lehce klepněte o pracovní plochu, aby se těsto vyrovnalo.

Vložte formu s těstem do předehřáté trouby a pečte zhruba deset minut. Pak troubu vypněte, ale nechte dort uvnitř pomaličku vychládat. Dvířka trouby můžete lehce pootevřít.

Poté, co dort zchladne zhruba na pokojovou teplotu, vyndejte jej z trouby a nechte vychladnout úplně. Pak opatrně nožem obřízněte po obvodu dort od stěny formy a vyklopte.

Váš korpus je připraven na další zdobení a zpracování. Můžete ho třeba rozříznout na dva až tři pláty a vymazat jej vrstvou smetanové náplně vyskládané ovocem a povrch ozdobit polevou z bílé čokolády. Pokud toužíte po tmavém těstě, stačí přidat do těsta lžíci kakaového prášku.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů