Hrnková buchta ze zbytku cukroví - postup přípravy
Pokud u vás už nikdo nechce vánoční cukroví ani vidět, pak je tento recept od paní Anety Mühlhandlové přesně pro vás. Nadýchaná buchta ze zbytků cukroví vás naprosto nadchne nejen svou excelentní chutí, ale také velmi snadnou přípravou.
Ingredience
V míse smíchejte rozemleté cukroví a vejce. Poté přidejte hladkou mouku, cukr, prášek do pečiva, mléko a rum. Vše důkladně promíchejte a vytvořte hladké těsto.
Těsto vlijte na menší plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně ho rozetřete. Poté ho vložte do předehřáté trouby na 180 °C a pečte buchtu přibližně 25 minut.
Buchtu vyjměte z trouby a nechte ji zcela vychladnout. Poté ji polijte rozpuštěnou čokoládou a nechte ji ztuhnout. Před servírováním ji posypte moučkovým cukrem a nakrájejte ji.
Tip: Z toho těsta si můžete také upéct báječnou bábovku. Pečte ji při teplotě 170 °C přibližně 60 minut. Pokud máte cukroví opravdu hodně, stačí ho rozmixovat a uložit ho v mrazáku.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Více autorčiných receptů najdete v její FB skupině Pečeme s Anet.