Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hrnková buchta ze zbytku cukroví

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Hrnková buchta ze zbytku cukroví - postup přípravy

Pokud u vás už nikdo nechce vánoční cukroví ani vidět, pak je tento recept od paní Anety Mühlhandlové přesně pro vás. Nadýchaná buchta ze zbytků cukroví vás naprosto nadchne nejen svou excelentní chutí, ale také velmi snadnou přípravou.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

V míse smíchejte rozemleté cukroví a vejce. Poté přidejte hladkou mouku, cukr, prášek do pečiva, mléko a rum. Vše důkladně promíchejte a vytvořte hladké těsto.

2. KROK

Těsto vlijte na menší plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně ho rozetřete. Poté ho vložte do předehřáté trouby na 180 °C a pečte buchtu přibližně 25 minut.

3. KROK

Buchtu vyjměte z trouby a nechte ji zcela vychladnout. Poté ji polijte rozpuštěnou čokoládou a nechte ji ztuhnout. Před servírováním ji posypte moučkovým cukrem a nakrájejte ji.

4. KROK

Tip: Z toho těsta si můžete také upéct báječnou bábovku. Pečte ji při teplotě 170 °C přibližně 60 minut. Pokud máte cukroví opravdu hodně, stačí ho rozmixovat a uložit ho v mrazáku.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Více autorčiných receptů najdete v její FB skupině Pečeme s Anet.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů