Jednoduchý dezert s lískooříškovým krémem

Další 3 fotografie
Další 3 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
75 minut
ČAS VAŘENÍ
50 minut
NÁROČNOST
Snadná

Jednoduchý dezert s lískooříškovým krémem - postup přípravy

Lískooříškový krém, známý pod obchodním názvem Nutella, milují děti i dospělí. Dá se mazat na pečivo, dá se jíst samotná, ale stejně tak může být i hlavní ingrediencí při pečení chutných zákusků. Zkuste originální a jednoduchý dezert, se kterým sklidíte zaručený úspěch.

Zajímavý a netradiční dezert začíná tak, jako většina ostatních. Do dostatečně hluboké mísy rozklepněte vajíčka, přidejte cukr a vše velmi důkladně promíchejte. Pokračujte, dokud nebude cukr rozpuštěný a vaječná směs jednotná. Poté můžete přidat mléko a dále olej. Opět vše důkladně promíchejte v jednotnou strukturu.

Aby mělo těsto požadovanou konzistenci, musí do něho přijít mouka. Tu nejprve smíchejte s práškem do pečiva i solí a potom pozvolna přisypávejte do připravené směsi. Vždy promíchejte a potom přidejte další část. Vše do doby, dokud nebudete spokojeni s konzistencí těsta. To by mělo zůstávat stále mírně tekuté.

Když je těsto hotové, připravte skleněnou formu nebo plech. Pokud nemáte pečicí papír, je vhodné provést vymazání máslem nebo jiným tukem. Potom už stačí těsto do formy nalít. Rozetřete ho tak, aby se dostalo až do krajů a aby bylo na všech místech formy stejně vysoké. Základ pro dezert je tímto hotový.




V této fázi přichází na řadu Nutella, nebo jiný podobný lískooříškový krém. Z jednotlivých lžic vkládejte trochu krému po celé ploše nalitého rozetřeného těsta. Potom vezměte špejli a lískooříškový krém opatrně vmíchávejte do těsta tak, aby vytvořil zajímavé ornamenty. Když jste se vzhledem a konzistencí spokojeni, je vše připraveno na pečení.

Ještě před samotným vložením do trouby vezměte nasekané mandle a povrch dezertu jimi velmi důkladně posypejte. Místo mandlí lze v případě potřeby využít třeba i ořechy. Poté už plech  nebo forma zamíří do trouby rozehřáté na 175 stupňů Celsia.

V případě tohoto dezertu je doba pečení delší a trvá zhruba 50 minut. Následně ho můžete vyndat, nechat chladnout a následně nakrájet a posypat moučkovým cukrem.

Galerie

Další 3 fotografie
Další 3 fotografie
Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 170 hlasů
Nahlásit chybu
82 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty