Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jednoduchý dezert s lískooříškovým krémem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 75 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Jednoduchý dezert s lískooříškovým krémem - postup přípravy

Lískooříškový krém, známý pod obchodním názvem Nutella, milují děti i dospělí. Dá se mazat na pečivo, dá se jíst samotná, ale stejně tak může být i hlavní ingrediencí při pečení chutných zákusků. Zkuste originální a jednoduchý dezert, se kterým sklidíte zaručený úspěch.

Ingredience pro:
8 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Zajímavý a netradiční dezert začíná tak, jako většina ostatních. Do dostatečně hluboké mísy rozklepněte vajíčka, přidejte cukr a vše velmi důkladně promíchejte. Pokračujte, dokud nebude cukr rozpuštěný a vaječná směs jednotná. Poté můžete přidat mléko a dále olej. Opět vše důkladně promíchejte v jednotnou strukturu.




Aby mělo těsto požadovanou konzistenci, musí do něho přijít mouka. Tu nejprve smíchejte s práškem do pečiva i solí a potom pozvolna přisypávejte do připravené směsi. Vždy promíchejte a potom přidejte další část. Vše do doby, dokud nebudete spokojeni s konzistencí těsta. To by mělo zůstávat stále mírně tekuté.

Když je těsto hotové, připravte skleněnou formu nebo plech. Pokud nemáte pečicí papír, je vhodné provést vymazání máslem nebo jiným tukem. Potom už stačí těsto do formy nalít. Rozetřete ho tak, aby se dostalo až do krajů a aby bylo na všech místech formy stejně vysoké. Základ pro dezert je tímto hotový.

V této fázi přichází na řadu Nutella, nebo jiný podobný lískooříškový krém. Z jednotlivých lžic vkládejte trochu krému po celé ploše nalitého rozetřeného těsta. Potom vezměte špejli a lískooříškový krém opatrně vmíchávejte do těsta tak, aby vytvořil zajímavé ornamenty. Když jste se vzhledem a konzistencí spokojeni, je vše připraveno na pečení.

Ještě před samotným vložením do trouby vezměte nasekané mandle a povrch dezertu jimi velmi důkladně posypejte. Místo mandlí lze v případě potřeby využít třeba i ořechy. Poté už plech  nebo forma zamíří do trouby rozehřáté na 175 stupňů Celsia.

V případě tohoto dezertu je doba pečení delší a trvá zhruba 50 minut. Následně ho můžete vyndat, nechat chladnout a následně nakrájet a posypat moučkovým cukrem.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů