Hrnkové lívance s tvarohem a malinami - postup přípravy
Připravte si rychlé hrnkové lívance podle snadného receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou. Můžete je podávat s výživným tvarohem, marmeládou i malinami.
Těsto
Na smažení
Tvarohová směs
Na obalení
Na potření
Hladkou mouku vyšlehejte s mlékem, kypřicím práškem do pečiva a vejcem. Z ingrediencí vytvořte tužší těsto a začněte se smažením.
Tip: Abyste předešli vzniku hrudek v těstu, suché ingredience prosejte.
Z těsta odebírejte množství o velikosti 1 naběračky, které postupně vkládejte do pánve s rozpáleným olejem. Lívance smažte z každé strany 1–2 minuty, dozlatova.
Na závěr připravte náplň smícháním tvarohu a třtinového cukru. V samostatné misce poté smíchejte zbytek třtinového cukru se skořicí.
Tip: Místo třtinového cukru můžete použít vanilkový.
Hrnkové lívance podávejte dle vlastních chuťových preferencí. Můžete je obalit ve skořicové směsi, potřít tvarohovou směsí nebo marmeládou a ozdobit je malinami.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou