Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hrnkové lívance s tvarohem a malinami

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 12 minut

Hrnkové lívance s tvarohem a malinami - postup přípravy

Připravte si rychlé hrnkové lívance podle snadného receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou. Můžete je podávat s výživným tvarohem, marmeládou i malinami.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Těsto

Na smažení

Tvarohová směs

Na obalení

Na potření

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Hladkou mouku vyšlehejte s mlékem, kypřicím práškem do pečiva a vejcem. Z ingrediencí vytvořte tužší těsto a začněte se smažením.

Tip: Abyste předešli vzniku hrudek v těstu, suché ingredience prosejte.

2. KROK

Z těsta odebírejte množství o velikosti 1 naběračky, které postupně vkládejte do pánve s rozpáleným olejem. Lívance smažte z každé strany 1–2 minuty, dozlatova.

3. KROK

Na závěr připravte náplň smícháním tvarohu a třtinového cukru. V samostatné misce poté smíchejte zbytek třtinového cukru se skořicí.

Tip: Místo třtinového cukru můžete použít vanilkový.

4. KROK

Hrnkové lívance podávejte dle vlastních chuťových preferencí. Můžete je obalit ve skořicové směsi, potřít tvarohovou směsí nebo marmeládou a ozdobit je malinami. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů