Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Křehké kefírové sušenky

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Křehké kefírové sušenky - postup přípravy

Domácí sušenky z kefíru jsou vynikající třeba k čaji a upéci je není nic složitého. Těsto stačí jen rozválet, pocukrovat, nakrájet a upéct.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do mísy dejte vejce, cukr a obojí všlehejte. Poté k nim nalijte olej, kefír a promíchejte. Pak přidejte půlku mouky a prášek do pečiva a vymíchejte těsto. Následně přisypejte zbytek mouky a vypracujte hladké těsto.

2. KROK

Z těsta vyválejte 1 cm silnou placku. Posypejte ji cukrem krystal a zatlačte ho do těsta, můžete si pomoci válečkem. Rozkrájejte těsto na čtverečky, dejte je na plech vyložený pečicím papírem a vložte je péct do předehřáté trouby na 180 °C. Pečte zhruba 15 minut v závislosti na vlastnostech vaší trouby.

3. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů