Hruškový kompot s citronem a bylinkami - postup přípravy
Hruškový kompot s citronem má osvěžující chuť, která se skvěle hodí do dezertů i k masovým pokrmům, jako doplněk. Jeho příprava je jednoduchá a velmi rychlá.
Zákad
Nálev
Ve větším hrnci smíchejte vodu s cukrem a tekutinu vařte 2–3 minuty, dokud se cukr zcela nerozpustí.
Poznámka: Ingredience jsou určeny pro naplnění jedné sklenice o objemu 3000 ml.
Mezitím zbavte omyté hrušky jádřinců, nakrájejte je na měsíčky a naplňte jimi sterilizované sklenice. K hruškám přidejte mátu, meduňku, bazalku a plátky citronu.
Ingredience ve sklenicích zalijte horkým nálevem, sklenice uzavřete a nechte vychladnout dnem vzhůru, pod dekou.
Poznámka: Pro nejlepší chuť nechte kompot několik dní před konzumací odpočívat.
Hruškový kompot s citronem skladujte na tmavém a chladném místě. Po otevření ovoce co nejdřív zkonzumujte a do té doby ho uchovávejte v lednici.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Коллекция Рецептов

