Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hruškový kompot s citronem a bylinkami

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 3 minuty

Hruškový kompot s citronem a bylinkami - postup přípravy

Hruškový kompot s citronem má osvěžující chuť, která se skvěle hodí do dezertů i k masovým pokrmům, jako doplněk. Jeho příprava je jednoduchá a velmi rychlá.

Ingredience pro:
1 sklenice
+ -

Zákad

Nálev

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Ve větším hrnci smíchejte vodu s cukrem a tekutinu vařte 2–3 minuty, dokud se cukr zcela nerozpustí.

Poznámka: Ingredience jsou určeny pro naplnění jedné sklenice o objemu 3000 ml. 

2. KROK

Mezitím zbavte omyté hrušky jádřinců, nakrájejte je na měsíčky a naplňte jimi sterilizované sklenice. K hruškám přidejte mátu, meduňku, bazalku a plátky citronu. 

3. KROK

Ingredience ve sklenicích zalijte horkým nálevem, sklenice uzavřete a nechte vychladnout dnem vzhůru, pod dekou. 

Poznámka: Pro nejlepší chuť nechte kompot několik dní před konzumací odpočívat.

4. KROK

Hruškový kompot s citronem skladujte na tmavém a chladném místě. Po otevření ovoce co nejdřív zkonzumujte a do té doby ho uchovávejte v lednici. 

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů