Hustá polévka z červené čočky s knedlíčky - postup přípravy
Hustá polévka z červené čočky je zajímavá svou krémovou strukturou a šťavnatými masovými knedlíčky. Skvěle se hodí jako rychlý oběd, který zahřeje a dodá energii.
Ingredience
Maso smíchejte s nastrouhaným česnekem, pepřem, solí a ze směsi vytvořte knedlíčky o průměru 2 cm. Na pánvi s rozpáleným olejem smažte nadrobno nakrájenou cibulku 2–3 minuty a přidejte k ní nastrouhanou mrkev.
Pánev zakryjte pokličkou a pokračujte ve smažení další minutu, na mírném ohni. Do směsi následně přidejte nakrájená rajčata a vše smažte další 2–3 minuty.
Jakmile zelenina změkne, vmíchejte do ní červenou čočku, kari, mletou sladkou papriku, trochu soli a směs zalijte vodou.
Poznámka: Červenou čočku není třeba předem namáčet.
Pánev přikryjte pokličkou a polévku vařte 10–15 minut, do změknutí čočky. Poté do ní vložte masové knedlíčky a pokračujte ve vaření 15–20 minut, pod pokličkou.
Poznámka: Je-li to nutné, dolijte polévku ještě trochou vody. Délka vaření po přidání knedlíčků je závislá na jejich velikosti. Knedlíčky nejezte syrové.
Polévku na závěr posypte nasekanou petrželkou a servírujte ji samostatně nebo s oblíbeným pečivem.
Tip: Pokud chcete polévku pikantnější, můžete do ní přidat špetku chilli.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: ПП еда

