Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pudinkový pohár se sušenkou a skořicí

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Pudinkový pohár se sušenkou a skořicí - postup přípravy

Pudink v žádném případě nemusíte kupovat v prášku, lze si ho totiž uvařit z běžně dostupných surovin. Pokud ho naservírujete jako pohár doplněný o další ingredience, získáte vynikající dezert.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Nalijte půl litru mléka do hrnce. Přidejte k němu proužky citronové kůry a vanilku, můžete použít i vanilkový cukr nebo esenci. Vše vařte asi 5 minut a pak nechte mléko vychladnout.

Poznámka: Použijte citron ideálně v BIO kvalitě, případně ho alespoň důkladně omyjte ve vodě s jedlou sodou.

2. KROK

Smíchejte vaječné žloutky s cukrem. Pak smíchejte kukuřičný škrob s 30 mililitry mléka a nalijte ho ke žloutkům. Zamíchejte a přes sítko, abyste se zbavili citronové kůry, přilijte mléko. Vše promíchejte a nalijte do pánve či hrnce s nepřilnavým povrchem. Postavte ho na sporák a za stálého míchání směs vařte asi 3 až 4 minuty, aby se vytvořil pudink.

3. KROK

Do skleněných pohárů dejte na dno křehkou sušenku (lze použít i piškoty) a nalijte na ně horkou pudinkovou směs. Nechte vychladnout, poté je dejte na hodinu do lednice. Před podáváním poháry poprašte trochou mleté skořice.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Dessert Rezepte

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů