Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hustá rajčatová omáčka s paprikou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 81 minut

Hustá rajčatová omáčka s paprikou - postup přípravy

Hustá rajčatová omáčka je ideální přílohou k těstovinám, masu, na pizzu a je vhodná i jako dip. Pokud si ji připravíte, můžete se těšit na bohatou chuť a jemnou strukturu.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Omytá rajčata zbavte stopek, nakrájejte je na čtvrtky a vložte je do mixéru. Na větší kousky nakrájejte také papriku a cibuli nakrájejte na čtvrtky. 

Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník.

2. KROK

Rajčata rozmixujte dohladka a vlijte je do většího hrnce. Postup opakujte také s paprikou, cibulí a směs důkladně zamíchejte. Poté začněte ingredience vařit. 

3. KROK

Do hrnce přidejte bobkový list, nové koření s celým černým pepřem a směs vařte 1 hodinu na mírném ohni. Po této době omáčku propasírujte a přiveďte ji znovu k varu. 

4. KROK

Pokračujte ve vaření dalších 10–15 minut, dokud omáčku nezredukujete na požadovanou konzistenci a nakonec ji ochuťte solí a cukrem. Po dalších 2–3 minutách přidejte ocet a hotovou omáčku nalijte do sterilizovaných sklenic.

5. KROK

Sklenice s hustou rajčatovou omáčkou pevně uzavřete a nechte je vychladnout dnem vzhůru. 

Poznámka: Omáčku z rajčat uchovávejte na chladném a tmavém místě.

6. KROK

Pochoutku můžete použít na pizzu, do těstovin, polévek, k masu nebo jako dip. 

Poznámka: Díky tomuto receptu můžete získat 4000–4500 ml omáčky. 

7. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů