Hustá rajčatová omáčka s paprikou - postup přípravy
Hustá rajčatová omáčka je ideální přílohou k těstovinám, masu, na pizzu a je vhodná i jako dip. Pokud si ji připravíte, můžete se těšit na bohatou chuť a jemnou strukturu.
Ingredience
Omytá rajčata zbavte stopek, nakrájejte je na čtvrtky a vložte je do mixéru. Na větší kousky nakrájejte také papriku a cibuli nakrájejte na čtvrtky.
Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník.
Rajčata rozmixujte dohladka a vlijte je do většího hrnce. Postup opakujte také s paprikou, cibulí a směs důkladně zamíchejte. Poté začněte ingredience vařit.
Do hrnce přidejte bobkový list, nové koření s celým černým pepřem a směs vařte 1 hodinu na mírném ohni. Po této době omáčku propasírujte a přiveďte ji znovu k varu.
Pokračujte ve vaření dalších 10–15 minut, dokud omáčku nezredukujete na požadovanou konzistenci a nakonec ji ochuťte solí a cukrem. Po dalších 2–3 minutách přidejte ocet a hotovou omáčku nalijte do sterilizovaných sklenic.
Sklenice s hustou rajčatovou omáčkou pevně uzavřete a nechte je vychladnout dnem vzhůru.
Poznámka: Omáčku z rajčat uchovávejte na chladném a tmavém místě.
Pochoutku můžete použít na pizzu, do těstovin, polévek, k masu nebo jako dip.
Poznámka: Díky tomuto receptu můžete získat 4000–4500 ml omáčky.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Еда на любой вкус

