Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Recept na lahodné kokosky

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 120 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Recept na lahodné kokosky - postup přípravy

Kokosky a linecké cukroví. To jsou ty nejtypičtější druhy vánočního cukroví, na které jen můžete pomyslet. Co se ale stane, když tyto dva druhy zkombinujete dohromady? Vznikne neotřelá kombinace zajímavých chutí, která ozvláštní nabídku vašich svátečních sladkostí a vaše známé zaručeně ohromí. Pojďte se podívat, jak taková kombinace vypadá.

Ingredience pro:
30 porcí

Kokosky

Linecká kolečka

Dohotovení

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si připravte linecké těsto. Mouku a moučkový cukr prosejte do mísy, přidejte změklé máslo, citronovou šťávu a dva vaječné žloutky. Rukama zpracujte na hladké, jednolité a nelepivé těsto. To zabalte do fólie a nechte v lednici alespoň 1 hodinu odležet.




Mezitím si připravte hrnec a misku vhodné na vodní lázeň. Do misky vložte tři vaječné bílky a vyšlehejte je do tuhého sněhu. Dále šlehejte a přisypejte k bílkům moučkový cukr, strouhaný kokos a strouhanku. Když je směs homogenní, naplňte jí cukrářský sáček, plech vyložte pečicím papírem a ze sáčku na něj vymačkejte v mírných rozestupech pusinky. Plech pak vložte do trouby, kterou zapněte na minimální teplotu a sušte je, dokud pusinky na povrchu mírně nezrůžoví.

Z lineckého těsta pak vyválejte velký plát a vykrájejte z něho kolečka. Ta pak vyskládejte na plech a při teplotě 180 °C pečte asi 10 minut.

Po dopečení obou druhů cukroví pak vezměte vždy jedno linecké kolečko, do středu naneste puntík z džemu a kolem něho po obvodu kolečka nastříkejte čokoládový krém. Na tuto vrstvu pak přilepte kokosku. Spodní okraj cukroví pak namočte do čokoládové polevy.

Z uvedeného množství byste měli vyrobit asi 30 ks cukroví.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů