Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Indické kari s kuřecím masem a kokosovým mlékem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 78 minut

Indické kari s kuřecím masem a kokosovým mlékem - postup přípravy

Obohaťte svou kuchyni indickým kari s kuřecím masem a kokosovým mlékem. Pokrm je sytý, velmi snadný na přípravu a je plný aromatického koření a šťavnatého masa.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nahrubo nakrájenou cibuli smažte 1 minutu v pánvi na rozpáleném oleji. Přidejte nadrobno nakrájený česnek a po další minutě do směsi vmíchejte pasírovaná rajčata. 

Poznámka: Místo řepkového oleje můžete použít jiný olej, třeba slunečnicový.

2. KROK

Ingredience promíchejte, vařte ještě minutu a poté je ochuťte kořením kari, solí a pepřem. Nyní do pánve vložte maso, vše zamíchejte a vařte 56 minut, pod pokličkou. Po této době do směsi vmíchejte kokosové mléko a pokračujte ve vaření ještě 15–20 minut.  

3. KROK

Tip: Indické kari servírujte s oblíbeným pečivem nebo rýží. Každou porci můžete podávat ozdobenou nasekanou petrželkou.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: CookBakery

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů