Indické kari s kuřecím masem a kokosovým mlékem - postup přípravy
Obohaťte svou kuchyni indickým kari s kuřecím masem a kokosovým mlékem. Pokrm je sytý, velmi snadný na přípravu a je plný aromatického koření a šťavnatého masa.
Ingredience
Nahrubo nakrájenou cibuli smažte 1 minutu v pánvi na rozpáleném oleji. Přidejte nadrobno nakrájený česnek a po další minutě do směsi vmíchejte pasírovaná rajčata.
Poznámka: Místo řepkového oleje můžete použít jiný olej, třeba slunečnicový.
Ingredience promíchejte, vařte ještě minutu a poté je ochuťte kořením kari, solí a pepřem. Nyní do pánve vložte maso, vše zamíchejte a vařte 56 minut, pod pokličkou. Po této době do směsi vmíchejte kokosové mléko a pokračujte ve vaření ještě 15–20 minut.
Tip: Indické kari servírujte s oblíbeným pečivem nebo rýží. Každou porci můžete podávat ozdobenou nasekanou petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: CookBakery