Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Išelské dortíčky plněné marmeládou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 12 minut

Išelské dortíčky plněné marmeládou - postup přípravy

Upečte si išelské dortíčky plněné marmeládou, které jsou křehké a elegantní. Výhodou vánočního cukroví je, že ho můžete ozdobit různě, podle vlastní fantazie.

Ingredience pro:
36 kusů
+ -

Těsto

Náplň

Poleva

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mouku smíchejte se změklým máslem. Přidejte moučkový cukr, vaječný žloutek, špetku soli, citronovou kůru a mleté vlašské ořechy.

Tip: Suché ingredience, před použitím, prosejte. Díky tomu v těstu nevzniknou hrudky.

2. KROK

Z ingrediencí uhněťte hladké těsto, které zabalte do potravinové fólie a vložte ho na 30 minut do lednice. Těsto vyválejte na plát o výšce 0,3–0,4 mm, z kterého vykrojte kolečka o průměru 5 cm. 

3. KROK

Kolečka vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 8–9 minut. Polovinu upečených koleček obraťte a pomažte je marmeládou, který zakryjte druhou půlkou koleček. 

4. KROK

Cukroví přeložte na chladící mřížku, pod kterou umístěte pečicí papír a išelské dortíčky pokryjte čokoládovou polevou, kterou nechte zaschnout. 

Tip: Polevu připravte tak, že čokoládu smíchanou s olejem rozpustíte ve vodní lázni. Potrvá to asi 3 minuty.

5. KROK

Následně sladkou pochoutku ozdobte libovolně, například vlašskými ořechy, nasekanými lískovým oříšky nebo rozpuštěnou bílou čokoládou či barevným cukrářským zdobením. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: SOS kuchyně

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů