Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Krémová zeleninová polévka se smetanou

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 28 minut

Krémová zeleninová polévka se smetanou - postup přípravy

Krémová zeleninová polévka se smetanou má jemnou chuť a dokonale zasytí. Skvěle se hodí jako předkrm i lehké hlavní jídlo ve dnech, kdy bude na vaření málo času.

Ingredience pro:
5 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Na směsi rozpáleného oleje a rozpuštěného másla smažte nadrobno nakrájenou cibuli 2–3 minuty. Přidejte oloupanou, nastrouhanou mrkev a pokračujte ve smažení další 2 minuty. 

2. KROK

Z cukety odřízněte okraje, které nebudete potřebovat a zbytek zeleniny nakrájejte na malé kostičky, které vsypte k zelenině v hrnci. Nakonec přidejte i oloupané, nakrájené brambory. 

3. KROK

Směs zalijte vodou tak, aby asi 1–2 cm zůstalo nad hladinou, hrnec zakryjte pokličkou a jeho obsah vařte 15–20 minut, do změknutí. 

Tip: Máte-li k dispozici vývar, můžete ho použít místo vody.

4. KROK

Po této době do polévky přidejte nasekaný kopr s petrželkou, prolisovaným česnekem a pokrm ochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. 

Tip: Trochu bylinek si ponechte na závěrečné zdobení.

5. KROK

Do polévky vmíchejte teplou smetanu a pomocí tyčového mixéru pokrm rozmixujte. Zeleninovou polévku se smetanou vařte ještě 3 minuty a poté ji servírujte ozdobenou nasekanou petrželkou a koprem.

6. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Panna Lesia

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů