Krémová zeleninová polévka se smetanou - postup přípravy
Krémová zeleninová polévka se smetanou má jemnou chuť a dokonale zasytí. Skvěle se hodí jako předkrm i lehké hlavní jídlo ve dnech, kdy bude na vaření málo času.
Ingredience
Na směsi rozpáleného oleje a rozpuštěného másla smažte nadrobno nakrájenou cibuli 2–3 minuty. Přidejte oloupanou, nastrouhanou mrkev a pokračujte ve smažení další 2 minuty.
Z cukety odřízněte okraje, které nebudete potřebovat a zbytek zeleniny nakrájejte na malé kostičky, které vsypte k zelenině v hrnci. Nakonec přidejte i oloupané, nakrájené brambory.
Směs zalijte vodou tak, aby asi 1–2 cm zůstalo nad hladinou, hrnec zakryjte pokličkou a jeho obsah vařte 15–20 minut, do změknutí.
Tip: Máte-li k dispozici vývar, můžete ho použít místo vody.
Po této době do polévky přidejte nasekaný kopr s petrželkou, prolisovaným česnekem a pokrm ochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Tip: Trochu bylinek si ponechte na závěrečné zdobení.
Do polévky vmíchejte teplou smetanu a pomocí tyčového mixéru pokrm rozmixujte. Zeleninovou polévku se smetanou vařte ještě 3 minuty a poté ji servírujte ozdobenou nasekanou petrželkou a koprem.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Panna Lesia