Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jablečná marmeláda jen ze 4 ingrediencí

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 46 minut

Jablečná marmeláda jen ze 4 ingrediencí - postup přípravy

Jablečná marmeláda je lahodná a osvěžující. Výhodou receptu je jeho snadná a rychlá příprava a také to, že k vytvoření pokrmu budete potřebovat pouze 4 ingredience.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Jablka omyjte, oloupejte, zbavte je jádřinců a vložte je do hrnce, kde je zalijte 250 ml vody. 

Tip: Aby jablka během přípravy nezhnědla, vkládejte je do vody.

2. KROK

Jablka vařte 16 minut, do změknutí a poté je propasírujte. Následně je smíchejte s cukrem a citronovou šťávou a znovu je přiveďte k varu. Jablka vařte 20–30 minut a občas je promíchejte. 

3. KROK

Jakmile se ovoce zcela rozpadne a marmeláda zhoustne, odstavte hrnec z tepla. Jablečnou marmeládou naplňte sterilizované sklenice, které uzavřete a víkem dolů je nechte volně vychladnout. 

4. KROK

Poznámka: Díky tomuto receptu můžete marmeládou z jablek naplnit dvě sklenice o objemu 450 ml a dvě sklenice o objemu 250 ml. 

5. KROK

Tip: Do marmelády můžete přidat také citronovou kůru nebo kůru z pomeranče, skořici či kořen zázvoru. 

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů