Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jablečné řezy s čokoládovou polevou

2,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Jablečné řezy s čokoládovou polevou - postup přípravy

Jablečné koláče a dezerty jsou v Česku velmi oblíbené a lze je připravit na mnoho různých variant. Recept na jednu takovou nám poskytla paní Dagmar Kazdová.

Ingredience pro:
1 porce

Na těsto

Na náplň

Na polevu

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do zadělávací mísy dejte mouku, prášek do pečiva, promíchejte a přidejte změklé máslo, vejce a citronovou šťávu. Vypracujte hladké těsto. Přikryjte ho fólií a dejte na hodinu do lednice.

2. KROK

Oloupejte jablka a nastrouhejte je na hrubém struhadle. Přidejte skořicový cukr, vanilkový pudink v prášku a doslaďte podle vaší chuti.

3. KROK

Těsto dejte na vál a rozdělte na poloviny. Připravte si menší plech (paní Dagmar použila velikost 25×30 cm), který vyložte pečicím papírem. Z první poloviny těsta vyválejte placku a přeneste ji na plech. Pak na ni dejte jablečnou náplň a přiklopte ji vyválenou druhou polovinou těsta. Plech s moučníkem dejte do předehřáté trouby na 180 °C a pečte 30 až 40 minut. Těsto musí být krásně růžové.

4. KROK

Ve vodní lázni si rozpusťte čokoládu na vaření. Pak do ní vmíchejte máslo. Až se rozpustí, nalijte polevu na vršek vychladlého těsta, nechte ji ztuhnout, nakrájejte dezert na porce a můžete servírovat.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů