Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí koblihy s čokoládovou náplní

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 16 minut

Domácí koblihy s čokoládovou náplní - postup přípravy

Až ochutnáte tyto domácí koblihy, nebudete už chtít ty kupované. Jsou nadýchané, jemné a plné lahodné čokoládové náplně, díky které si je oblíbí dospělí i děti.

Ingredience pro:
10 kusů
+ -

Těsto

Čokoládová náplň

Na obalení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte čokoládovou náplň. V rendlíku smíchejte mléko s kukuřičným škrobem a čokoládou. Směs zahřívejte 2 minuty, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Pokračujte ve vaření další 1–2 minuty, dokud náplň nezhoustne. 

2. KROK

Náplň přelijte do mísy a dejte ji vychladit do lednice. Následně pokračujte s přípravou těsta.

Tip: Náplň přikryjte potravinovou fólií tak, aby se jí přímo dotýkala. Díky tomu na ní nevznikne škraloup. 

3. KROK

V míse smíchejte teplé mléko s cukrem a sušeným droždím. Poté, co se droždí rozpustí, přidejte vejce s moukou a solí. 

Poznámka: Dbejte na to, aby mělo vejce pokojovou teplotu a suché ingredience prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky. Mléko by nemělo mít víc než 36 °C.

4. KROK

Z ingrediencí uhněťte těsto, do kterého zapracujte změklé máslo. Poté ho zakryjte a nechte kynout na teplém místě po dobu 1 hodiny. Po této době těsto znovu prohněťte a rozdělte na 10 stejných částí, z kterých vytvořte malé bochánky. 

5. KROK

Kousky těsta vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem, mírně je zploštěte přitlačením ruky, zakryjte je a nechte kynout dalších 30 minut. Každý kousek poté smažte v rozpáleném oleji, při teplotě 130–140 °C. 

Poznámka: Teplota oleje by neměla přesáhnout 150 °C.

6. KROK

Koblihy smažte celkem 6 minut ze všech stran. Poprvé koblihy obraťte po 2 minutách, poté pokračujte ve smažení s občasným obrácením. 

Tip: Po usmažení odkládejte koblihy na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk. 

7. KROK

Jakmile koblihy trochu vychladnou, obalte je v cukru a naplňte je čokoládovou náplní pomocí cukrářského sáčku nebo plnící špičky. 

Poznámka: Dokud koblihy nezkonzumujete, uchovávejte ji ve vzduchotěsné nádobě, aby nevysychaly. 

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů