Jablečný kompot se skořicí ze 3 ingrediencí - postup přípravy
Jablečný kompot se skvěle hodí jako doplněk k hlavnímu chodu. Můžete ho také použít k přípravě dortů, koláčů a jiných dezertů. Budete potřebovat jen 3 ingredience.
Ingredience
Jablka důkladně omyjte, oloupejte, zbavte je jádřinců a nakrájejte je na tenké plátky. Jablka vložte do většího hrnce, zasypte je cukrem, ingredience zamíchejte a pod pokličkou je nechte odpočívat přes noc.
Po této době pustí ovoce šťávu, kterou společně s jablky přiveďte k varu. Ovoce vařte, pod pokličkou, na třikrát po dobu 5 minut. Mezi jednotlivými vařeními jablka vždy promíchejte.
Poznámka: Jsou-li velmi šťavnatá, vařte jablka čtyřikrát po 5 minutách.
Na závěr do jablek vmíchejte mletou skořici a pokračujte ve vaření dalších 5 minut.
Tip: Místo skořice můžete do směsi přidat vanilkový cukr.
Jablečným kompotem naplňte sterilizované sklenice, které pevně uzavřete víčky a jejich obsah nechte volně vychladnout.
Poznámka: Díky tomuto receptu můžete naplnit 4 sklenice o objemu 500 ml.
Jablečný kompot skladujte na temném a chladném místě. Po jeho otevření ho co nejdříve zkonzumujte.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Татьяна огородница.