Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jablečný odvar s hřebíčkem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Jablečný odvar s hřebíčkem - postup přípravy

Pokud dáváte přednost přirozenějším alternativám v péči o zdraví, vyzkoušejte jablečný vývar s hřebíčkem. Směs je velmi zdravá a jednoduchá na přípravu.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Jablko zbavte jádřince a nakrájejte ho na kostičky. Vodu přiveďte k varu a společně se zhruba třemi kusy hřebíčku jablka uvařte.

2. KROK

Směs vařte v hrnci pod pokličkou, dokud nebudou jablka měkká. Odvar z jablka a hřebíčku přeceďte přes cedník.

3. KROK

Hotový odvar znovu dochuťte hřebíčkem dle vaší chuti. Není potřeba ho jakkoliv sladit, jelikož jsou jablka přirozeně sladká. Pokud byste ho ale přece jen rádi osladili, doporučujeme použít kvalitní včelí med.

4. KROK

Zdravotní účinky nápoje

Vysoký obsah vlákniny v nápoji pomáhá snižovat hladinu cholesterolu v těle. Jeho nízká kalorická hodnota pomáhá při hubnutí a navozuje pocit sytosti. Odvar má také antimikrobiální účinky a lze ho konzumovat při boji s infekcemi způsobenými bakteriemi a plísněmi. Zároveň obsahuje spoustu vitamínů a minerálů, jako jsou například vit. A, C a E či vápník, železo a draslík.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Fazendo em Casa

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů