Jablečný závin z tvarohového těsta - postup přípravy
Těsto na štrúdl lze připravit i zdravěji, a to z tvarohu a s přídavkem špaldové mouky. Recept na něj nám poskytla paní Vladimíra Bosáková.
Ingredience
Na naplnění
Do zadělávací mísy dejte kostku měkkého tvarohu, Heru, hladkou mouku a špaldovou mouku a vypracujte hutné, ale hladké těsto. To pak dejte na pomoučněný vál a vyválejte z něj obdélníkovou placku.
Na těsto dejte nastrouhaná jablka, skořici a cukr. Můžete přidat i rozinky, nasekané ořechy, případně trochu strouhanky, pokud jsou jablka moc šťavnatá. Těsto srolujte do závinu a dejte ho na plech vyložený pečicím papírem. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte závin 20 minut. Před podáváním ho pocukrujte moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.