Domácí mrkvovo-jablečný džus

Další 0 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
30 minut
ČAS VAŘENÍ
60 minut
NÁROČNOST
Snadná

Domácí mrkvovo-jablečný džus - postup přípravy

Domácí šťáva z ovoce a zeleniny se hodí pro udržení příjmu vitamínů v zimě i zachování pitného režimu. Vyzkoušejte tento snadný recept na domácí džus z mrkve a jablek, který milují zejména děti, ale radost jím uděláte i všem dospělým.
1. KROK

Jablka oloupejte, odstraňte jádřince a dužninu nakrájejte na tenké plátky. Vložte je do hrnce, zalijte je litrem vody a přiveďte ji k varu. Pokračujte ve vaření, dokud jablka nezměknou.

Mezitím očistěte 500 gramů mrkve a nakrájejte ji na hrubá kolečka. V hrnci je zalijte půl litrem vody, rovněž přiveďte k varu a vařte, dokud mrkev nezměkne.

2. KROK

Uvařená jablka ve vodě tyčovým mixérem rozmixujte dohladka a totéž udělejte také s mrkví. Výsledná pyré smíchejte dohromady ve velkém hrnci, přisypejte cukr a dolijte 4,5 litru vody. Nechte směs vařit asi 25 minut a nakonec přidejte trochu kyseliny citrónové, případně citrónovou šťávu.

3. KROK

Připravte si čisté a sterilizované uzavíratelné láhve, naplňte je džusem, pevně uzavřete víčky a otočte je dnem vzhůru. Nechte džus zvolna na tmavém místě vychladnout. Poté už ho můžete libovolně konzumovat. I když džus ze spíže mizí raketovým tempem, trvanlivost má i několik měsíců.

4. KROK

Videopostup krok za krokem


Galerie

Další 0 fotografie
Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 562 hlasů
Nahlásit chybu
121 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt