Jablkové koule - postup přípravy
Extrémně rychlý a snadný recept na jablkové koule s námi sdílela paní Helena Vítková Zvonková. Kromě toho, že jsou tyto jablíčkové koule velmi chutné, jsou také zdravé a hodí se i při redukčních dietách.
Ingredience
Jablka oloupejte, zbavte je jádřinců a čistou dužninu nastrouhejte nahrubo. K jablkům přisypejte hrubou mouku a zpracujte směs na homogenní a tvárné těsto. Pokud máte méně sladká jablka, můžete do těsta přidat také rohlíky, případně trochu cukru, pokud se mu nevyhýbáte.
Zakryjte ho v míse fólií, případně ho uzavřete do krabice s víkem a nechte ho alespoň 1,5 hodiny odpočinout, aby se mouka natáhla vlhkostí, těsto dobře drželo pohromadě a knedlíky se při vaření nerozpadaly.
V hrnci přiveďte k varu vodu s trochou soli. Z jablkového těsta odebírejte kousky, zformujte je do tvaru koulí a vhazujte je do vroucí vody. Vařte je tak dlouho, dokud samy nevyplavou, a poté je nechte ještě dalších 7 minut provařit.
Hotové jablkové koule vylovte z vody, nechte je okapat a podávejte posypané mletou skořicí nebo skořicovým cukrem, případně přelité jogurtem či pokapané rozpuštěnou čokoládou.
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.