Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jahodová bublanina s vanilkou

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Jahodová bublanina s vanilkou - postup přípravy

Připravte si rychlou a jednoduchou jahodovou bublaninu podle Youtube kanálu Vaření s Jančou. Lahodný dezert je plný svěží ovocné chuti, kterou si zamilují dospělí i děti.

Ingredience pro:
1 plech
+ -
Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Jahody omyjte, odstraňte z nich zelené části a rozpulte je. Poté vyšlehejte z bílků tuhý sníh a odložte ho bokem.

2. KROK

V jiné míse poté vyšlehejte vaječné žloutky, s vanilkovým cukrem a moučkovým cukrem do světlé pěny. Do těsta vlijte mléko, vsypte mouku a přidejte olej a kypřicí prášek do pečiva. 

Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, doporučujeme mouku před použitím prosít.

3. KROK

Ingredience vyšlehejte a poté do nich vmíchejte sníh z bílků. Těsto vlijte na plech vyložený pečicím papírem a ozdobte jeho povrch jahodami. Jahodovou bublaninu pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 min. 

4. KROK

Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Zda je těsto upečené, poznáte tak, že do něj píchnete špejlí. Pokud ji vyndáte čistou, máte upečeno. Pokud na ní trochu těsta uvízne, ještě chvíli pečte.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů