Jahodová bublanina s vanilkou - postup přípravy
Připravte si rychlou a jednoduchou jahodovou bublaninu podle Youtube kanálu Vaření s Jančou. Lahodný dezert je plný svěží ovocné chuti, kterou si zamilují dospělí i děti.
Ingredience
Jahody omyjte, odstraňte z nich zelené části a rozpulte je. Poté vyšlehejte z bílků tuhý sníh a odložte ho bokem.
V jiné míse poté vyšlehejte vaječné žloutky, s vanilkovým cukrem a moučkovým cukrem do světlé pěny. Do těsta vlijte mléko, vsypte mouku a přidejte olej a kypřicí prášek do pečiva.
Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, doporučujeme mouku před použitím prosít.
Ingredience vyšlehejte a poté do nich vmíchejte sníh z bílků. Těsto vlijte na plech vyložený pečicím papírem a ozdobte jeho povrch jahodami. Jahodovou bublaninu pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 min.
Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Zda je těsto upečené, poznáte tak, že do něj píchnete špejlí. Pokud ji vyndáte čistou, máte upečeno. Pokud na ní trochu těsta uvízne, ještě chvíli pečte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou