Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlé jogurtové sušenky obalené v cukru

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Rychlé jogurtové sušenky obalené v cukru - postup přípravy

Pochutnejte si na rychlém a mírně křupavém dezertu, vhodném ke kávě i čaji. Rychlé jogurtové sušenky jsou velmi jednoduché na přípravu, kterou zvládnou i začátečníci.

Ingredience pro:
16 kusů
+ -

Těsto

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce smíchejte s jogurtem. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte k nim olej s vanilkovým cukrem a trochou soli. 

Poznámka: Jogurt můžete nahradit kefírem. 

2. KROK

Pokračujte s přidáním mouky a kypřicího prášku do pečiva. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku s kypřicím práškem prosejte a přidejte ji ve 2–3 dávkách.

3. KROK

Z ingrediencí uhněťte těsto, které rozdělte na 16 stejných částí. Z každé z nich vytvořte kuličku, z které vyválejte plát o výšce 0,3 cm. Ten posypte cukrem, zarolujte ho a vzniklý váleček zatočte do spirály. 

4. KROK

Vzniknou vám šneky, které obalte v cukru a vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem. 

Tip: Aby těsto, s kterým zrovna nepracujete, nevysychalo, přikryjte ho potravinovou fólií. 

5. KROK

Rychlé jogurtové sušenky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut. Pochoutku servírujte po vychladnutí.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů