Rychlé jogurtové sušenky obalené v cukru - postup přípravy
Pochutnejte si na rychlém a mírně křupavém dezertu, vhodném ke kávě i čaji. Rychlé jogurtové sušenky jsou velmi jednoduché na přípravu, kterou zvládnou i začátečníci.
Těsto
Na posypání
Vejce smíchejte s jogurtem. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte k nim olej s vanilkovým cukrem a trochou soli.
Poznámka: Jogurt můžete nahradit kefírem.
Pokračujte s přidáním mouky a kypřicího prášku do pečiva.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku s kypřicím práškem prosejte a přidejte ji ve 2–3 dávkách.
Z ingrediencí uhněťte těsto, které rozdělte na 16 stejných částí. Z každé z nich vytvořte kuličku, z které vyválejte plát o výšce 0,3 cm. Ten posypte cukrem, zarolujte ho a vzniklý váleček zatočte do spirály.
Vzniknou vám šneky, které obalte v cukru a vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem.
Tip: Aby těsto, s kterým zrovna nepracujete, nevysychalo, přikryjte ho potravinovou fólií.
Rychlé jogurtové sušenky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut. Pochoutku servírujte po vychladnutí.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Готовим с Татьяной