Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Mramorovaný chlebíček s rozvarem a šlehačkou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Mramorovaný chlebíček s rozvarem a šlehačkou - postup přípravy

Pokud hledáte netradiční snídani, nebo nevíte co připravit dětem na svačinu do školy, vyzkoušejte recept na domácí mramorový chlebíček od paní Romany Važanské. Chutná skvěle zdobený ovocem a šlehačkou.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Ovocný rozvar

Dále

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Nejprve si oddělte žloutky od bílků. Cukr, olej a žloutky vyšlehejte do pěny a postupně přidejte vodu. Ve vedlejší míse promíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva.

2. KROK

Směs mouky a kypřicího prášku zapracujte do žloutkové pěny. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a po částech ho opatrně přidávejte do těsta.

3. KROK

Těsto si rozdělte na dva díly a do jednoho dílu přidejte kakao a důkladně promíchejte. Chlebíčkovou formu vymažte olejem a vysypejte moukou.

4. KROK

Těsto do ní střídavě nalévejte tak, aby vám vznikla krásná mramorovaná struktura. Formu vložte do předehřáté trouby na 180 °C a pečte chlebíček cca 40 minut.

5. KROK

Mražené ovoce posypte cukrem a na mírném plameni přiveďte k varu. Směs chvíli vařte. Solamyl smíchejte s vodou a přilejte ho do ovocného rozvaru, který důkladně promíchejte.

6. KROK

Hotový a vychladlý chlebíček pokapejte dle chuti rumem, ozdobte ovocným rozvarem a vyšlehanou smetanou ke šlehání, případně zakysanou smetanou.

7. KROK

Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů