Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dort s broskvemi, krémem a želé

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Dort s broskvemi, krémem a želé - postup přípravy

Vynikající a také osvěžující dort s broskvemi a tvarohovým krémem podle receptu paní Romany Važanské vám zpříjemní každý horký letní den. Chutí jemně připomíná vitacitové řezy.

Ingredience pro:
8 porcí
+ -

Korpus (1 hrnek = 200 ml)

Na vymazání

Krém

Dále

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Do větší mísy prosejte mouku, ke které přidejte cukr, kakao a prášek do pečiva. Suroviny vzájemně dobře promíchejte.  

2. KROK

Mléko smíchejte s celými vejci a olejem. Směs přidejte do mísy k mouce a ostatním surovinám. Metličkou těsto dobře propracujte. 

3. KROK

Hotové těsto vlijte do olejem vymazané a moukou vysypané dortové formy. Korpus pečte v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 40 minut.  

4. KROK

Než se korpus upeče a vychladne, můžete si připravit náplň. V mléce pečlivě rozmíchejte vanilkový puding a trochu cukru. Ze směsi poté uvařte hustou kaši.  

5. KROK

Do ještě teplého pudingu vmíchejte tvaroh, cukr i rum. Ze všech surovin poté vyšlehejte hladký krém.

6. KROK

Upečený a vychladlý korpus seshora seřízněte do roviny a potřete hotovým krémem. Na krém navrstvěte kompotované broskve, šťávu z nich slijte do odměrky na vodu. Poté její množství doplňte vodou tak, abyste měli 750 ml tekutiny.

7. KROK

Poté k ní přidejte vitacit, cukr a vanilkový pudink. Vše důkladně promíchejte. Směs nalijte do hrnce a za stálého míchání svařte na požadovanou konzistenci. Ještě horkou směs nalijte na dort a nechte vychladnout. Poté dejte dort ztuhnout do lednice.  

8. KROK

Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů